Támogatás

Önkéntestábor sátoraljaújhelyen

A sátoraljaújhelyi piarista közösséggel együttműködve 60 önkéntes segítségével egy héten keresztül dolgozunk együtt szegényekkel és szegényekért. A középiskolás és egyetemista önkéntesek ellátásukat (étkezésük, szállásuk, utazásuk) maguk fizetik. 

A tábor célcsoportja a mélyszegénységben élő gyermekek és családjaik, illetve a Kalazancius Mozgalom tagjai, többségében nagyvárosi értelmiségi fiatalok, akik önkéntesként vállalnak szolgálatot a táborban. A táborozó fiatalok a sátoraljaújhelyi gyermekek számára tartanak ötnapos napközis tábort. Arra is vállalkozunk, hogy nyolc telepi lakásban a lakószobákat oly módon felújítjuk, hogy azokban méltó körülmények között élhessenek a gyerekek, családok, vagy az idős emberek.

Szegényekkel és szegényekért...

2023. július 31. és augusztus 5. között tartjuk a KM 11-12. évfolyamos és egyetemista csoportjai számára az önkéntestábort tartunk. A csoportok tagjai önkéntes szolgálatot végeznek. Ezen a héten: 

Név: KM Egyesület
Számlaszám: 16200223-10041606 (MagNet Bank Zrt.)
Közlemény: KM tábor hozzájárulás

A te segítségedet kérjük...

Támogasd a napközis táborba és a Csillogó szemek programban résztvevő gyerekeket. Támogatásoddal hozzájárulsz

A tanodás gyerekek részvételi költsége 30 000 Ft / fő / hét. Összesen kb. 600 000 Ft.

Támogasd a cigánytelep házainak felújítását. A támogatásodat


Szabó László atya, a sátoraljaújhelyi piarista jelenlét vezetője 2023 márciusában személyesen egyeztetett a telepi családokkal a szükségeikről, a lehetséges felújításról. Az előzetes egyeztetés és szakmai felmérés alapján összesen kb. 7 000 000 Ft a házak felújításához szükséges pénzügyi forrás.

Minden adományt örömmel fogadunk, mivel ez lehetővé teszi számunkra, hogy a szükséges anyagokat és eszközöket beszerezzük a tanodai foglalkozásokhoz és a telepi lakások felújításához.

Név: KM Egyesület
Számlaszám: 16200223-10041606 (MagNet Bank Zrt.)
Közlemény: KM tábor hozzájárulás

SWIFT-kód: HBWEHUHB
HU58 1620 0223 1004 1606 0000 0000

Otthont építeni

A tábor célja a társadalmi felelősségvállalásra való hívás kalazanciusi módon: találkozni a rászoruló gyermekekkel. A tábor célcsoportja a mélyszegénységben élő gyermekek és családjaik, illetve a Kalazancius Mozgalom tagjai, többségében nagyvárosi értelmiségi fiatalok, akik önkéntesként vállalnak szolgálatot a táborban. A tábor célját ezen világok találkozásával szeretnénk elérni. Ez a találkozás közel áll a rend alapítójának, Kalazanci Szent Józsefnek a szellemiségéhez, hiszen kifejezetten a mélyszegénységben élő gyermekeket és családjaikat szólítja meg, illetve gondja van arra is, hogy ezek a távoli világok tevékenyen találkozzanak egymással.

A táborozó önkéntes fiatalokat - közel hatvan főt - arra hívjuk, hogy a sátoraljaújhelyi Piarista Tanodában szervezzenek az ottani gyermekek számára egy ötnapos napközis tábort. Arra is vállalkozunk, hogy hat telepi lakásban a lakószobákat oly módon felújítjuk, hogy azokban méltó körülmények között élhessenek a gyerekek, családok, vagy az idős emberek. Ebben a programrészben olyan családokat vagy időseket szólítottunk meg, akik önerőből képtelenek akár csak egy tisztasági festést is végrehajtani. És van olyan lakás, ahol a festésnél sokkal többre van szükség az emberi méltóság alsó küszöbének eléréséhez. Ezt a munkát az önkéntes fiatalok szakember (kőműves) mentorok segítségével végzik. Mindehhez azonban jelentős anyagi forrásra van szükségünk: 

Mindez nagyságrendileg 7 millió forint, amit önerőből nem tudunk biztosítani.

Név: KM Egyesület
Számlaszám: 16200223-10041606 (MagNet Bank Zrt.)
Közlemény: KM tábor hozzájárulás

SWIFT-kód: HBWEHUHB
HU58 1620 0223 1004 1606 0000 0000